Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Новом Саду почео је Међународни пољопривредни сајам на којем је више од хиљаду и по излагача из 32 земље. Сајам отворио Милош Вучевић градоначелник Новог Сада.

Вучевић је навео да су значајна три сегмента за развој пољопривреде и њену успешну будућност у Србији. То су већи ниво субвенција од државе, политичка стабилнос неопходна за нова страна улагања и спој науке и пољопривреде.

На отварању је говорио и министар пољоприведе Бранислав Недимовић, који је истакао да је фокус у Западној Европи органска производња и органска храна. Зато је Министарство припремило посебну изложбу “Српски квалитет” на којој су представљени органска производња и производи са географским пореклом.

 

“Урадили смо доста што се тиче квалитета, заштите семена. Након тога долази заштита расада. Све зависи од године до године да ли је кишна или сушна. Да би се на крају добио и произвео квалитетан футошки купус”, каже  Урош Пуача, Удружење “Футошки купус”.

Да би се дошло до производа сертификованог  и са географским пореклом Горан Марковић, из задруге “Качерски мед” каже да је ред величине од 15 до 20 хиљада евра потребно за почетак и да сваке године ту се мора улагати све више и више да би добили сертификовани мед.

Раденко Јеремић, село Салаш Црнобарски каже да његов бик има 1.700 килограма и да ако га не прода након сајма враћа кући.”За овакву робу то је једно око осам хиљада евра”, каже Јеремић.

Када је реч о експонатима са високим бројевима, најскупљи комбајн кошта 514 хиљада евра, док је најскупљи понуђени трактор 360 000 евра. Ако буде као ранијих година, најскупље машине су брзо налазиле купца.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here