Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Отправник послова Амбасаде Црне Горе у Србији је, у складу са инструкцијом Министарства спољних послова Црне Горе, одбио да прими ноту Министарства спољних послова Републике Србије, наводи се у саопштењу МСП-а.

Отправник послова Амбасаде Црне Горе у Србији позван је у Министарство спољних послова Републике Србије како би му се уручила нота у којој се изражава најоштрији протест поводом навода црногорских званичника да је Република Србија одговорна за кризу у Црној Гори, као и да Србија својим поступцима и политиком угрожава независност Црне Горе. Амбасадор Црне Горе Тарзан Милошевић је изван Србије, па је стога на разговор позван отправник послова црногорске амбасаде.

“Министарство спољних послова Србије одлучно одбацује неодговорне изјаве црногорских званичника којима се додатно угрожава стабилност региона, будући да овакве и сличне изјаве не доприносе миру, као ни развоју билатералних односа две државе, већ погодују онима који желе да наруше наше међусобне односе”, истиче се у саопштењу.

Додају да Србија ниједним својим потезом није изазвала кризу у Црној Гори, већ да је узрок кризе – ступање на снагу Закона о слободи вероисповести.

Министарство оцењује да су његовом применом угрожена национална и верска права српског народа, који по последњем попису чини скоро 30 одсто становништва у Црној Гори, те да се наведеним Законом легализује отимање имовине Српске православне цркве на територији Црне Горе. Осуђују се и покушај паљења заставе Црне Горе на Амбасади Црне Горе у Београду и истичу да се сва отворена питања могу и требају решавати искључиво дијалогом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here