Mesto za reklamu

10.07.2020.

Епископ источноамерички Иринеј упутио је позив државном секретару САД Мајку Помпеу да се, у духу слободарских вредности, заузме код власти у Црној Гори да без одлагања прекину са прогоном Цркве.

Епископ је у писму, које је Помпеу упутио за Дан независности Америке, напоменуо да је веома узнемирујуће да у савременој Европи још увек има примера кршења основних верских и људских слобода.

Владика је, стао у заштиту Српске Православне Цркве и своје духовне деце на Флориди, чији је миран протест испред почасног Конзулата Црне Горе у West Palm Beach-у изазвао сасвим непримерену изјаву Министарства спољних послова Црне Горе.

Како је наведено, у тој изјави, Српска Православна Црква и њени верници су названи погрдним именима, што умногоме подсећа на мрачна времена комунистичког прогона религије и неистомишљеника у Црној Гори.

Владика је скренуо пажњу Стејт департменту на овај дипломатски скандал и затражио да власти САД заштите своје грађане од напада званичника страних држава, објављено је на порталу Митрополије црногорско-приморске.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here