Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштило је да се синоћ догодио још један у низу напада на српске светиње на Косову и Метохији када је у селу Средска код Призрена оштећена црква Успења Пресвете Богородице.

Поред тога што је оскрнављена унутрашњост цркве, у оближњем звонику, одакле је гађања купола цркве, пронађене су и чауре од метака ловачке пушке.

Малобројан преостали српски народ у Средачкој жупи разумео је и ову поруку као притисак који треба да га застраши и онеспокоји, и на крају заувек протера.

Честа оштећења и пљачкања цркава и домаћинстава у овом крају показују да Србима, у селима на обронцима Шар планине, нису загарантовани ни безбедност, ни живот без страха.

С обзиром на то да су надлежни привремени покрајински органи извршили увиђај и евидентирали овај догађај, захтевамо да вандали буду брзо ухваћени и кажњени.

У најмању руку, исто онако као што је је брзо и ефикасно ухваћена особа која је исте вечери полупала стакла на џамији у селу Ковачевац, у општини Качаник.

Само једнак однос према злочинима, разбојништвима и вандализму, без обзира на нацију и вероисповест оних који су та дела починили, утираће пут изградњи поверења и заједничког живота на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here