Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Политички аналитичар из САД Памела Гелер у интервјуу “Новостима”: Вашингтон обавезно да подржи Србију поводом косовског чвора

Мој савет америчкој администрацији поводом косовског чвора је да обавезно подржи Србију. То је став који имам годинама, од времена када је председник Бил Клинтон направио једну од многих катастрофалних грешака, подржавајући муслиманску страну током грађанског рата у Босни.

Овако, ексклузивно за “Новости”, говори Памела Гелер, амерички активиста, новинар и политички коментатор. У јавности је позната по снажним везама са највишим функционерима Трампове администрације, укључујући и саветника за националну безбедност Џона Болтона, чији је дугогодишњи пријатељ. Тренутно је председница невладине организације “Зауставимо исламизацију Америке”, коју је основала са експертом за радикални ислам Робертом Спенсером.

На питање како види неуспех самопроглашене државе Косово у Интерполиу, она истиче да се у организацијама као што је Интерпол реална ситуација ставља испред политичке коректности.

„Чланице Интерпола су признале чак, иако је то прећутно, да је Косово пуно џихадиста и исламских тероритса који се могу инфилтритари у приштинске институције. То није нужно за промену у ставу међународне заједнице. Још не постоји опште признање на нивоу ЕУ и УН о томе шта је Косово и зашто је оно значајно за Европу. Мени је јасно да је Косово џихадистичка држава у срцу Европе“, каже Гелерова.

Упитана да ли би Трампова администрација подржала националне интересе Србије у БиХ и на Косову она каже:

„Да, имате пријатеље у америчкој администрацији. Свакако саветник председника Џон Болтон има објективнији став и има више разумевања за ситуацију на Балкану него многи други спољнополитчки стручњаци“.

Она наводи да се Болтон годинама супротстављао стварању независног Косова, а сматра да „и Болтон и Трамп имају заслуге за промену спољне политике према Косову“.

Поводом пресуда Хашког трибунала који је за ратне злочине осудио на десетине Срба, а веома мали број Бошњака и Хрвата, оцењује да је „тзв. међународна заједница за људска права дубоко корумпирана и пристрасна када су у питању немуслимани“.

„Српска стварност“ / Јован Трпковић – Вечерње новости /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here