Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Од почетка епидемије у Србији је регистровано 2.011.825 случајева коронавируса, а тестирано је 9.579.268 узорака. Од последица ковида преминула су 16.042 пацијента, а проценат смртности је 0.80 одсто, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, коронавирус у Србији потврђен је код још 426 особа, од 8.330 тестираних узорака, који је уједно смањен у односу на претходно мерење када је број тестираних био 9.213 испитаника. Од последица коронавируса преминуле су још две особе. На болничком лечењу налази се 303 пацијента, од којих је 14 на респираторима.

Епидемијска ситуација у Србији је на нивоу претходних дана, успорено пада број преминулих и пацијената у ковид болницама, али је проценат заражености и даље висок, изнад дозвољене толеранције од 1% и јуче је био 5,11%, нешто већи него претходног дана.

Опрез је и даље неопходан, јер је коронавирус међу нама, упозоравају епидемиолози. 

У Пчињском округу осам новозаражених од 183 тестираних

Према новим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 претходног дана тестиране су 183 особе са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је осам лица заражено коронавирусом. Од тог броја четири су из Врања, два из Бујановца и по једно лице из Сурдулице и Босилеграда.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављено је 49 прегледа, од тога 27 првих.

У ковид болници Здравственог центра Врање хоспитализовано је 10 пацијената, сви су позитивни на коронавирус, њих осам је са упалом плућа, а четири су на кисеонику.

Током протеклог дана није било нових пријема на болничко лечење, а из болнице су

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here