Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У Србији је према послдњим мерењима официјелно регистровано 1.260 нових случајева заразе коронавирусом, од 8.328 тестираних узорака. Од последица ковида 19. преминула је једна особа. На болничком лечењу је 121 пацијенат, од којих је 9 на респиратору.

Магична цифра новозаражених 1000 је знатно прешла тај износ и то у односу на узорак, а стварни број новозаражених је знатно, знатно већи. Слика живота и даље с не мења. Људи и даље не носе маске, нити примењују неке мере заштите, као да вирус никада није ни постојао. И да свакодневно неко умре ништа многима не значи, као да се то дешава неком далеко, далеко од нас. А готово да више нема оних којима неко није умро или да неког кога више нема нису познавали. Знамо и оне који нису веровали да вирус уопште постоји и о томе су ширили шаљиве приче, а такви који су преживели вирус данас причају нешто друго и постали су велики борци против ковида.

Поруке из света, да нови талас полако долази и њихове припреме за поновно увођење заштитних мера треба да нам буду најбоља опомена да схватимо да је вирус ту са нама и да су изоловани мутанти и сојеви и бржи и опаснији, а они се из света најављују. Уосталом, наши озбиљни епидмиолози већ дуже време причају да је вирус и даље са нама и да се треба чувати применом мера заштите и у затвореним и отвореним просторима, иако су те мере официјелно укинуте, јер је то једини начин да избегнемо вирус. Наравно, подразумева се и вакцинисање, али о значају вакцине нисмо на прави начин водили маркетиншке акције, па је и резултат прескроман у односу на друге.

Зато се чувајте!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here