Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Mинистарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистрована 751 особа која је била позитивне на коронавирус, од тестираних 7.615.У саопштењу се наводи да је 96 пацијента на болничком лечењу, oд чега сe 7  нјтежих налази на респираторима. У последња 24 часа, од последица вируса преминуле су три особе, тако да је укупан број преминулих 16.124, а проценат смртности је 0,80 одсто.

На последњем мерењу значајно је повећан број новооболелих, али је ипак срећна околност да је овога пута знатно повећан број тестираних . био је 7.615 испитаника, па се онда израчунавањем процента заражености закључује да је проценат заражености ипак нешто мањи. На несрећу и тај проценат заражености је забрињавајуће висок, јер је дозвољена величина толераније највише до 1%.  Отуда наши озбиљни епидмиолози и даље упозоравају и моле да се у свим ситуацијама присуства већег броја људи носе маске и примењују и друге мере заштите,поготово када се наредних дана очекује нови талас ковида 19. модификованог вируса за који се већ зна да ће бити и бржи и опаснији од сада доминантног омикрон вируса. Чувајте се, вирус је и даље у нашем окружењу, а нови жешћи напад вируса се ускоро очекује.   

Од почетка пандемије тестирано је 9.882.211 особа, од којих је 2.026.796 било позитивно на Коронавирус, а преминуло је 16.124 наших људи – истиче се у Саопштењу Министарства здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here