Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Од почетка епидемије регистровано је 2.025.577 случајева инфекције коронавирусом, од 9.870.894 тестирана узорка. Преминуло је укупно 16.120 особа, а проценат смртности је 0,80, наводи се на сајту covid19.rs.

У Србији је, према последњим подацима, регистровано 535 нових случајева заразе коронавирусом, на знатно смањеном броју 5.011 тестираних. У протекла 24 сата није било преминулих. На болничком лечењу је 95 пацијената, од којих је 6 на респиратору.

О тежини ситуације увек најбоље говори проценат заражености, који је након последњег мерења знатно повећан и износи 10,67%. Подсећања ради толерантан ниво процента заражености је испод 1%

Зараженост ковидом је евидентно повећана. У неким земљама, где живи велики број наших људи који у ово време долазе у завичај, евидентиран је такође скок заражених, као и код нас. Тај скок је и знатно већи.

Информације из света најављују нови талас ковида. То и наши озбиљни епидемиолози очекују. Верује се да ће се то догодити крајем овог и почетком јула. Чак се и прецизира датум почетка новог талас вируса и код нас, да ће се то догодити 4 или 5. јула, када ће број заражених у односу на тестиране бити четвороцифрен. Наравно у односу на становништво тај број ће бити неупоредиво већи.

Отуда је логично да се за оно што се очекује припремамо. Озбиљни епидемиолози сматрају да већ сада, у ситуацијама када се вирус брзо шири, а то су сва мста где се окупља више људи, треба носити маске и примењивати и друге мере заштите. Јер, једино тако можемо сачувати животе људи који о томе очито не знају много. Чувајмо се!   

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here