Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Папа Фрања је осудио људе који су отишли ван земље како би избегли рестриктивне мере уведене због пандемије корона вируса, рекавши да су морали да покажу већу свест када је реч о патњи других.

Током подневног говора, Фрања је рекао да је прочитао новинске извештаје о људима који су авионима бежали из земље непосредно пре владиних мера и тражили забаву на другим местима у свету.

Папа осудио све који су отишли на одмор усред пандемије

“Они нису размишљали о људима који су остали код куће, о економским проблемима многих које је погодио локдаун, нису размишљали о болеснима. Размишљали су само о томе да оду на одмор и да се забаве. То ме је веома растужило”, рекао је папа, а пренео Ројтерс.

Трећег дана у Новој години папа увек даје благослове са прозора који гледа на трг Светог Петра, али је овог пута остао унутар базилике, како би спречио евентуално окупљање публике и спречио ширење корона вируса.

“Не знамо шта 2021. година може да нам донесе, али оно што сви можемо да урадимо јесте да направимо већи напор да се бринемо једни о другима. Очигледна је, међутим, јасна намера да се бринемо само и искључиво о себи”, додао је Фрања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here