Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Председник Србије Александар Вучић ухватио се у коштац са бројним проблемима Косова и Метохије и показао се као одговоран државник по многим националним питањима, каже патријарх српски Иринеј.

Патријарх Иринеј је рекао да већ осам година слуша о томе да Вучић “спрема издају Косова и Метохије” и поставио питање да ли има смисла унапред осудити човека за нешто што није учинио, само зато што неки сматрају да ће то учинити.

Патријарх је у интервјуу за данашње издање Вечерњих новости рекао да су суд о Вучићевом раду дали грађани на изборима.

Коментаришући Споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине, потписан 4. септембра у Вашингтону, Иринеј је оценио да САД могу да одиграју велику уулогу у постизању договора Срба и Албанаца.

“Они су велика политичка, економска и војна сила која је до сада била искључиво на стани Албанаца, упркос нашим молбама да треба објективно сагледати кризу на Косову и Метохији. Мислим да треба препустити Србима и Албанцима да се сами око свега договоре без наметања решења у корист само једног народа. У том погледу САД могу одиграти велику историјску улогу”, навео је Иринеј.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here