Mesto za reklamu

Патријарх српски Иринеј у Габоронеу, главном граду Боцване, освештао нови храм Српске православне цркве, на ком су биле исписане речи „Косовио је срце Србије.

  1. 10. 2018.

Патријарх српски Иринеј, је приликом освећења нове цркве истакао да je Боцвана пријатељ српског народа, која има ваљан став према највећем проблему које има Србија, а тиче се Косова и Метохије, што је за нас јако важно.

Поглавар СПЦ је додао да је, лично упознао ту “дивну земљу, са дивним људима”. “Уверио сам се у дивне међуљудске односе, како међу народима, тако и међу религијама”, рекао је патријарх Иринеј.

Патријарх је поздравио ктитора храма и све друге који су помогли његову изградњу у делу света где живе и раде многи Срби, који су остали верни и одани и свом роду, и својој вери, и отаџбини, и граде добре однос са свим добрим људима на планети. Првојереј СПЦ подсетио је колико је важна улога ктиторства у нашој историји и култури.

Од доласка у Боцвану и првог сусрета са званичницима и верницима, Патријарх Иринеј је наишао на сјајан пријем, што га је учинило веома располеженим и срећним, што није скривао.

Ктитор храма у Габоронеу је Миливоје Николић. Међу званичница који су дочекали и били у друштву поглавара СПЦ у тој далекој, али пријатељској земљи, кључну улогу имао је наш амбасадор Божин Николић, са својим сарадницима.

“Српска стварност”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here