Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

У српској заједници у Чикагу и околини већ влада велико узбуђење и радост због најављеног доласка патријарха српског Порфирија у октобру ове године.

У уторак увече 12. октобра, одмах по слетању авиона, патријарх би требало да се упути у Саборни храм у Чикагу који је на само пет минута од аеродрома О’Хер. Тада је планирана служба доксологије у седам увече по локалном времену (два ујутро по београдском времену).

Патријарх ће имати и разне друге активности током боравка у САД. Поред осталог,очекује се да присуствује литургији и годишњој слави манастира Нова Грачаница у четвртак 14. октобра, у великој манастирској сали.

Затим, у суботу 16. октобра служиће Свету литургију у Саборном храму у пола десет ујутро, а потом ће бити приређен свечани банкет и прослава стогодишњице оснивања америчко-канадске епархије Српске православне цркве.

У цркви и Епархији позивају све заинтересоване да што пре резервишу места за овај банкет и наводе да је велики број карата већ резервисан.

Мада то још није потврђено, постоји могућност и да патријарх присуствује литургији и свечаности у недељу 17. октобра у цркви Светог Саве у Мерилвилу, на прослави годишњице ове парохије, која је једна од најстаријих у Америци.

Иначе, патријарх Порфирије је боравио раније у САД, али ово би било први пут да долази као патријарх.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here