Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Патријарх српски Порфирије позвао је на јединство православних Срба и православних хришћана у Шипову, где је у манастиру Глоговац служио Свету архијерејску литургију поводом 30 година постојања Епархије бихаћко-петровачке и успостављања Јањског сабора.

Патријарх Порфирије је рекао да је велики благослов за све који су се сабрали у овој светињи у којој су се вековима сабирале душе жедне и гладне Бога, истине, правде и љубави, преноси РТРС.

Патријарх је благословио присутне и истакао да Господ жели да народ буде сабран, а управо то се и дешава данас у Манастиру Глоговац.

Његова светост подсетио је да се народ вековима сабира, као и да је вера православна изродила светињу – манастир Глоговац.

Патријарх Порфирије је позвао на љубав и праштање ближњима, и позвао верни народ да покаже спремност да прихвате једни друге и да не стварају идеологије које су “против оног што је од Бога дато”.

“Браћо и сестре, православни хришћани, живимо православном вером – она ће нас утешити у свему”, рекао је патријарх Порфирије и позвао на јединство православних Срба и православних хришћана.

Поздрављајући Његову светост, епископ бихаћко-петровачки Сергије истакао је да је Јањски крај дочекао патријарха српског како би благословио све људе у месту у којем кандило вере никада није престало да сија.

Велики број верника је присуствовао литургији, поручујући како је ово дан за памћење.

Епархија бихаћко-петровачка и рмањска одликовала је патријарха Порфирија орденом Новомученика бихаћко-петровачких, као и Владу Републике Српске, а орден је примио министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here