Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Патријарх српски Порфирије поручио је данас хиљадама верника окупљеним на Гукама код Пљеваља у Црној Гори, да се, борећи се за светиње, ”боре за самог Христа и да се у тој борби боре и за оне који се боре против светиња”.

“То је био ход ваш протеклих година, то је и оно што краси данас ваша лица… Борећи се за светињу, боримо се за истину и управо Свети Сава је посадио дубок корен светости, истине и правде, где год су његови православни потомци”, истакао је патријарх Порфирије.

Српски патријарх је додао да смо позвани да чувамо светиње, пренела је РТРС.

“Само онда када знамо ко смо, одакле смо, када знамо своје име и презиме, када знамо да смо православни, онда ће у том самоосећању и наше национално српско биће добити своју пуну меру и значење. Онда знамо да и за оне који су другачији и који се моле другом Богу има места у нашој души”, нагласио је патријарх Порфирије.

Он је освештао данас црквено-народни дом у Храму Светог великомученика Георгија на Гукама код Пљеваља, где га је дочекало више хиљада верника.

Патријарх је, обраћајући се окупљенима, захвалио за истински хришћански дочек и топле речи.

“Заиста су моја уста нема и срце недовољно велико да искаже осећања које имам гледајући у ваша насмејна благородна лица овде у Црној Гори, овде у Пљевљима, знајући чињеницу да смо сви обасјани љубављу Божијом и то управо у ове дане када још осећамо благодат, лепоту и радост прослављања празника Васкрсења Христовог”, рекао је.

Дочеку патријарха у Пљевљима присуствовали су и градоначелник Будве Марко Бато Царевић и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, пренео је подгорички “Дан”.

”Порфирије ми је уручио орден Белог анђела првог степена поводом дочека његове светости у Пљевљима”, написао је Председник Нове српске демократије Андрија Мандић на Твитеру, пренела је РТЦГ.

Он је истакао да му је била велика част да буде одликован од Српске православне цркве.

Патријарх Порфирије је јуче посетом манастиру Милешева почео обилазак епархије Милешевске, Захумско-херцеговачке, Црногорско-приморске и Будимљанско-никшићке.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here