Mesto za reklamu

01.05.2019.

Заменик премијера и министар спољних послова такозваног Косова Беџет Пацоли изјавио је данас да не може бити помирења Косова и Србије без кажњавања Београда за многобројне ратне злочине извршене на Косову.

Он је поводом сведочења у америчком Конгресу бивше председнице Косова Атифете Јахјаге, Вафије Краснићи Гудман и Иљира Битићија рекао како Косово није било агресор већ жртва и да жртве имају потребу за правдом.

Пацоли је на Фејсбуку захвалио конгресмену Елиоту Енглу за иницијативу да Краснићи Гудман, која је силована током рата на Косову, говори о страхотама кроз које је прошла.

“У осетљивом и снажном представљању Васфије Краснићи Гудман, она је казала свету о потреби правде за више од 20.000 жена и девојака које су силоване током рата на Косову. Битићи је представио случај убиства његове браће и како актуелни режим у Београду брани оне који су учествовали у убиству”, написао је Пацоли.

Према његовим речима, правда на Косову и међународна правда нису успеле да се баве ратним злочинима извршеним на Косову.

“Некажњавање за Београд, за војнике и политичаре који су директно били укључени у планирање и извршење ратних злочина против косовских Албанаца, онемогућиће помирење. Силоване жене, убијена браћа, масакриране породице нису добиле правду. То треба да буде приоритет којим треба да се бави међународна заједница”, оцењује шеф косовске дипломатије.

Такви догађаји као сведочење Краснићи Гудман, Битићија али и председнице Јахјаге, која је поименице говорила о свим масакрима на Косову, доприносе “да се не заборави то што се догодило”, оценио је Пацоли.

„Српска стварност“ / Фејсбук, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here