Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Портпарол Пентагона Џон Кирби је коментаришући недавно одржане српско-руске војне вежбе рекао да Америка цени то што је Србија чланица програма НАТО-а „Партнерство за мир“, а иако тај програм подразумева Русију као „непријатеља“, Вашингтон на Москву не гледа тим очима.

„Нико није назвао Русију ‘непријатељем’“, тако сте је ви назвали. То није термин који користимо за Русију“, узвратио је Кирби новинару који га је питао: „Како то да једна чланица Партнерства за мир организује војне вежбе са непријатељем попут Русије“.

Кирби је потом рекао и да не може детаљно да говори о недавно одржаним маневрима с обзиром да нема много информације о њима.

„Предложио бих тим двема сувереним државама да самостално говоре о својим војним вежбама и билатералним односима јер је то њихова ствар“. закључио је он.

Подсетимо, антитерористичке војне вежбе руске и српске војске „Заједнички одговор 2021“ одржане су у Србији и трајале су  до 25. маја.

У њима су учествовале јединице за специјалне операције Србије и Русије. У Србију је раније стигло 200 руских војника и 11 јединица војне технике Западног војног округа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here