Mesto za reklamu
  1. 03. 01. 2019.

Лауреат Артлинкове награде Најперспективнији млади уметник за 2018. годину, талентовани виолончелиста Петар Пејчић, концертом у Коларцу је прославио добијање овог престижног признања. У пратњи пијанисте Павла Крстића, извео је дела Баха и Брамса.

Према мишљењу врхунских европских музичара који су радили са Артлинковим младим талентима, међу којима су челисти Јан Фоглер и Иштван Вардаи, као и виолиниста Павел Долежал, по стручној оцени музичке уреднице Коларчеве задужбине Миме Лазаревић и уметничке директорке Артлинка, Јованке Вишекруне Јанковић, шеснаестогодишњи Петар Пејчић вишеструко је заслужио ово признање.

Иначе, млади уметник Пејчић је отпочео студије на Високој школи за музику и драму „Феликс Менделсон Бартолди“ у Лајпцигу, а уједно је и ученик Државне музичке гимназије „Карл Марија фон Вебер“ у Дрездену, у класи професора Петера Брунса.

Реч је о талентованом младом виолончелисти који је делио сцену са најзначајнијим музичарима данашњице, као што је Иштван Вардаи“, изјавила је Вишекруна Јанковић.

Годишњу награду Најперспективнији млади уметник Артлинк је установио још 2005. године како би најталентованијим младим музичарима створио прилику да уз организовану стручну подршку унапреде своја знања и овладају сценом, као и да наступају са врхунским музичарима, представљају публици свој таленат и граде своју професионалну биографију. Поред свог новчаног дела, награда лауреату доноси и серију концерата у земљи и иностранству, као и прво ЦД издање.

Петар Пејчић је захвалио на изузетном признању које је, како је истакао, велика инспирација за њега. „Углавном наступам у иностранству и због тога ми је посебно драго што је неко препознао мој рад и труд. Надам се да ћу и у будућности оправдати ову награду“, рекао је Пејчић.

„Српска стварност“ / РТС, Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here