Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Заједница америчких Срба у оквиру “Косово пројекта” предала је председнику САД Доналду Трампу, Конгресу и Стејт Департменту, петицију са до сада прикупљених више од 35.000 потписа, са захтевом да се заустави прогон православних хришћана на Косову.

У петицији се апелује на Сједињене Државе да зауставе подршку прогону хришћана и мањинских заједница на Косову, каже се у саопштењу достављеном Танјугу.

Међу потписницима петиције су, како се наводи, и лидери заједнице америчких Срба која се састоји од свештеника православне цркве, носилаца Емеритус катедре научне фондације Тесла, председник Српског националног већа, као и многобројни власници малих предузећа, адвокати и правници.

Истиче се да су заједница америчких Срба и њихових пријатеља покренула је пре нешто више од месец дана петицију о неодрживој ситуацији на Косову, уз навођење да је више од 250.000 православних хришћана, махом Срба, и других мањина, укључујући Јевреја и Рома, етнички очишћено и протерано са Косова.

Велики број људи је убијен, куће и фарме су опљачкане, спаљене и уништене, док је више од 150 цркава и манастира оштећено или у потпуности уништено. Хришћани на Косову су изложени бруталном насиљу док је приступ местима за молитву забрањен или блокиран. Хришћани и друге мањине лишене су у потпуности или делимично основних потреба, хране, лекова и медицинских материјала, указује организација “Косово проџект”.

Та организација наводи да за све оне који желе да додају свој потпис петицији још није касно.

„Српска стварност“ / Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here