Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу приштинске власти ни јутрос нису дозволиле улазак на КиМ. У изјави за Радио Телевизију Пулс Петковић каже да Београд више нема дилеме у вези са тим шта ради и како се понаша Аљбин Курти.

„Јутрос ми је Аљбин Курти забранио улазак на простор Косова и Метохије након што је то исто учинио и јуче. Ми одавно у Београду немамо више никакве дилеме шта ради Аљбин Курти и како се понаша, тако да то његово противправно, бахато и шибицарско понашање нас више не изнанађује. Мој данашњи долазак на Кончуљ је пре свега порука Међународној заједници, која је очигледно невешта или се тако прави, када је Приштина у питању и када гледа кроз прсте Аљбину Куртију и Приштини који сваког дана крше споразуме које смо постигли у Бриселу, укључујучи и споразум о званичним посетама“.

Каже да је и данашњу посету уредно и на време најавио да бих показао пре свега Међународној заједници да не постоје никакви изговори које је јуче Приштина дала забранивши му посету.

„Наиме, они су јуче као образложење пренели Европској унији да разлог зашто јуче нисам могао да уђем на простор КиМ је тај што се наводно у понедељак се на КиМ није радило. Увек су нерадни дани на КиМ када се ради о Србима и када је реч о томе да Срби треба да остваре своја права у својој јужној покрајини. И Београд има своје нерадне дане, па све своје обавезе извршавамо на време поштујући споразуме које смо постигли у Бриселу. Баш да бих показао ЕУ да је то само изговор Аљбина Куртија ја сам јуче уредно најавио своју посету за данас. Међутим, ван радног времена, синоћ је стигао одговор да ми се забрањује улазак на простор КиМ поново и не наводи се никакав разлог. Значи, није реч о некаквом нерадном дану, него о самовољи Аљбина Куртија који крши споразум где главном преговарачу београдске стране забрањује улазак на простор КиМ“, тврди Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ поручује Приштини и Европској унији да се коначно уразуме ако мисле да са Београдом наставе разговор у Бриселу.

Како је раније најављено, директор Канцеларије за КиМ требало је данас да посети Горње Кусце, а потом да у Лепосавском Пољу уручи кључеве нове куће породици Вукојевић чију је израдњу финансирала Канцеларија за КиМ и посети фамилију Трбојевић из Кутња која је према последњем конкурсу Канцеларије за КиМ за оснаживање прерађивачких делатности, добила опрему за производњу интегралног хлеба, пецива и колача од хељдиног брашна.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here