Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Све док Аљбин Курти и остали који формирају будућу косовску владу не буду уважавали Српску листу и на прави начин се односили према представницима Српске листе – нема ништа од те владе, рекао је за “Радио Београд” помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петар Петковић је, гостујући у емисији “Седмица” Радио Београда 1, рекао да по такозваном косовском уставу, али и свим унутрашњим прописима који обавезују Албанце, без министра који долази из реда посланика који су у скупштини, а представљају српску заједницу, та влада не може да буде формирана.

“Курти је прво рекао да не жели да има никакав однос са Српском листом, јер та листа не признаје, како каже, независно Косово, па је онда променио изјаву и говорио – па добро може један министар који представља Српску листу, али нећемо бити у коалицији с њом”, навео је Петковић.

Истиче да ће на крају ипак бити онако како налазу прописи.

“А то што једно говоре, а друго раде само говори о томе да се и они сада налазе у једној врсти политичког проблема, јер не знају како да изађу из те ситуације. Говорили су да не желе Српску листу, обмањивали су јавност, а без Српске листе не може да дође до формирања владе. То што Курти говори – ми ћемо узети једног Србина са којим треба да се сложи Српска листа – то су приче за малу децу”, каже Петковић.

Подсетио је да други закључак састанка који су одржали политички представници Срба са Космета и директор канцеларије за Косово и Метохију гласи да нико не може Српској листи да одређује човека који треба да представља српски народ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here