Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Након служене божићне литургије у манастиру Грачаница, владика рашко- призренске епархије Теодосије у изјави медијима рекао је да данашњи дан славимо заједно са представницима Канцеларије за КиМ и то сведочи да нисмо сами, јер Србима на КиМ је најпотребнија подршка.

„Добродошлицу желимо да укажемо директору Канцеларије за КиМ господину  Петру Петковићу и његовим сарадницима, који су указали велику љубав и жртвеност  и дошли на Косово и Метохију и да тиме посведоче да нисмо сами, да смо заједно и када славимо али и када страдамо и када нам је потребна подршка”, рекао је владика Теодосије.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је најрадоснији хришћански празник Србима на КиМ.

„Под сводовима славне Грачанице, која ове године слави 700 година постојања, желим да поздравим српски народ и честитам највећи хришћански празник радосним поздравом „Мир Божији Христос се роди,Ваистину се роди“. Рођење Исуса Христа увек и изнова значи и рађање нове наде, јачање вере и снажење духа, да опстанемо и останемо овде на нашем Косову и Метохији.  Србија је увек уз свој народ на Косову и Метохији и ми ћемо чинити све у наредном периоду како би помагали наш народ, како би овде опстали. Захваљујем се и владики Теодосију што нам је учинио част да учествујемо на данашњи празник у овој великој духовној радости“, рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић уручио је у Северној Митровици кључеве од 36 станова станарима у три стамбене зграде, изграђене средствима Владе Србије и oве канцеларије.

Станови, просечне површине 60 метара квадратних, намењени су за стамбено збрињавање младих брачних парова, породица интерно расељених лица, као и стамбено угроженог становништва са територије општине Косовска Митровица.

Канцеларија за Косово и Метохију саградила  је укупно 96 станова у 2020. години, Петковић је подсетио да је изграђено осам зграда у Северној Митровици, пет у Лепосавићу, две у Звечану и три зграде у Зубином Потоку.

Петковић је изразио задовољство тиме што је у прошлој години, која је била оптерећена коронавирусом, Србија успела да заврши ове зграде како би се уселили млади брачни парови, углавном са више деце.

Према његовим речима, у изградњу ових зграда уложено је више од 330 милиона динара, а 10. јануара креће и партерно уређење и још неки детаљи.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић уручио је и Дому здравља у Доњој Гуштерици санитетско возило за потребе ове здравствене установе, које је опремљено свим потребним апаратима.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here