Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Помоћнику директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу након четири и по сата које је провео на Јарињу допуштено је да уђе на север покрајине, где у селу Каменица заједно са кандидатом Српске листе Зораном Тодићем треба да учествује на трибини пред изборе у недељу.

Петар Петковић је након што је стигао у Лепосавић изјавио новинарима да је био заустављен и то, каже, брутално на Јарињу где је провео четири и по сата и то под изговором да му је потребна најава и одобрење такозваног Министарства спољних послова такозваног непризнатог Косова.

“То је апсолутно неистина, реч је о грубом кршењу споразума о слободи кретања и другог споразума о званичним посетама где мој ранг помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију не потпада под њега”, рекао је Петковић.

Истакао је да је његово заустављање још један у низу показатеља свих притисака који долазе из Приштине поготову у време изборне кампање и то да би се Срби застрашили и да би се у атмосфери неизвесности водила кампања.

“То су и притисци и покушаји из Приштине да се на све начине осујети победа Српске листе у четири општине на КиМ. После четири и по сата, а ја сам био спреман да тамо останем колико год је потребно, ушао сам на КиМ, јер се ради о грубом кршењу споразума и они су на крају то морали и да признају и овде сам са нашим народом”, навео је помоћник директора владине Канцеларије за КиМ.

Позвао је још једном све грађане на северу КиМ да изађу у недељу на изборе, које је окарактерисао као изборе за или против опстанка српског народа на КиМ.

“Зато су избори још једна прилика да позовем све грађане на северу КиМ да изађу и гласају за Српску листу, јер само тако бићемо у прилици да сачувамо континуитет политике Владе Србије, председника Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића”, рекао је Петковић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here