Mesto za reklamu

11.10.2019.

Председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић и лидер коалиције Слобода Ненад Рашић изјавили су да ће сарађивати са Аљбином Куртијем и очекују да буду део косовских институција.

Председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић изјавио је да је убеђен да ће његова странка добити један посланички мандат а након што се буду избројали сви гласови.

„Кандидовали смо се да будемо део владе с обзиром да има места за српску заједницу и у парламенту и у влади. Коначни резултати још нису готови, али ми смо сигурни да ћемо да будемо део парламента и то без обзира на притиске и крађе у српској заједници током избора. Ови што кажу да су добили толико гласова, када би заиста били свесни те чињенице, другачије би се понашали. Нема ни еуфорије, ни славља, а сваки нормалан би славио да је заиста тако“, изјавио је Петровић за Радио Косова 2.

Петровић додаје да је спреман да разговара са свима који су на челу институција. За Куртија каже да никада није био на власт али из искуства током рада у парламенту, истиче да је његова партија била „доследна својих ставова“.

„О неким стварима се нисмо слагали, али то не значи да не може да се сарађује. На изборима одлучује народ, а ми немамо неку другу алтернативу. Биће изазова и проблема и пуно посла пред новом владом. Али која год је влада била раније, у нама су имали искреног партнера када се ради о интересима обичних људи, у овом случају српске заједнице. Наша улога у томе је више него јасна. Е сада у тим разговорима, шта ће све да буде, не зависи од нас, али да треба да се разговара треба и спремни смо за разговор, али смо и у обавези због људи који су гласали за нас. Наш је циљ заштита интереса српске заједице“, казао је Петровић.

И Ненад Рашић испред коалције Слобода за Радио Косово 2 каже да ће у будућој Влади Косова сарадјивати са Аљбином Куртијем.

Рашић напомиње да је коалција Слобода имала сличан програм са Покретом Самоопредељење у предизборној кампањи. Он подсећа да се залаже за укључивање косовских Срба у дијалог, како би се заштитио интерес српске заједнице на Косову.

„Апропо томе, господин Курти је још раније нагласио да је њихова политика да дијалог треба да се води са косовским Србима на локалу, што је у потпуности у складу са нашим програмом и мишљењем. Та компонетнта нас повезује и самим тим можемо пуно тога заједно да учинимо. И у већини тачака које је презентовало Самоопредељење, ми се налазимо ту и у директном је интерерсу косвских Срба. Тако да ћемо ми сардјивати са Покретом Самоопредељење било да се ради унутар или ван институција”, каже Рашић.

Ненад Рашић наводи да је било неких непосредних контаката са лидером Покрета Самооредељење али да нису разговарали о конкретним стварима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here