Mesto za reklamu

25.02.2019.

Одбор за спољне послове косовског парламента није подржао предлог платформе за наставак дијалога са Београдом, који је израдио приштински тим за учешће у том процесу, поред председника Косова Хашима Тачија.

За предлог платформе је од девет посланика пет гласало “за”, док је четири било “против”.

Посланик опозиционе СДП и члан тима за дијалог позвао је посланике да подрже платформу, док је председница Вјоса Османи (ДСК) указала на недостатке понуђеног предлога.

Како је раније најављено, косовски парламент би ове седмице требало да расправља о усвајању платформе и закона о дијалогу са Београдом, документима који, како сматрају опозиционе партије, дају легитимитет косовском председнику Хашиму Тачију да “преговара о промени граница” са Београдом, пише приштинска Коха.

Према мишљењу опозиционих Демократског савеза Косова и Самоопредељења, предложени документи дају могућност Тачију да “у дијалогу разговара и о корекцији граница”.

Опозиционе странке сматрају да Тачи не би требало да има главну улогу у дијалогу са Приштином и да би пресудну реч ту требало да има скупштина.

Како се наводи, опозиционе странке сматрају да се овим документима не само даје легитимно право Тачију, већ и да се даје право да преговара о територији Косова.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here