Mesto za reklamu
  1. 0 05. 2021.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић изразила је очекивање да ће већина послодавацa поступити по препоруци о исплати накнаде 100 одсто зараде само запосленима који су на боловању због потврђене заразе коронавирусом, а који су вакцинисани, и поручила да то није дискриминаторна одлука.

Кисић Тепавчевић је подсетила на то да би остали запослени који се нису вакцинисали, а заразе се коронавирусом, примали 65 одсто зараде током боловања.

То не може да буде дискриминаторно када сви имају оно што је покривено законом, 65 одсто, уз додатну стимулацију онима који су одговорни и савесни, рекла је она, одговарајући на питање новинара након што је одала почаст убијеним кинеским новинарима у НАТО бомбардовању 1999. године.

Према њеним речима, у случају да се деси да запослени који су се вакцинисали, а који због неодговорног понашања других дођу у контакт са вирусом и заразе се, они ће бити максимално подржани зато што су показали да су одговорни и савесни.

Министарка је рекла да су у нашој земљи вакцине доступне и да грађани могу да се вакцинишу када год желе, за шта је потребно да издвоје два пута по пет минута за примање прве и друге дозе вакцине.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here