1. 08. 2019.

Хрватски премијер Андреј Пленковић разговарао је са послаником СДСС-а у Сабору Милорадом Пуповцем о иницидентима у којима су нападнути Срби.

Пленковић је рекао да је Пуповац током састанка исказао своју забринутост због тих инцидената додавшу да разуме његову бригу, преноси Хрватска радио-телевизија.

Навео је да је пренео Пуповцу став хрватске владе. И ја особно и чланови Владе осудили смо све инциденте, укључивши и инциденте у Уздољу и Ђеврскама, навео је Пленковић.

Истакао је да је хрватска полиција је врло брзо реаговала, идентифковала и ухватила већину особа који су осумњичени да су починили та кривична дела и додао да очекује да ће за то бити кажњени.

Поновио је да, према његовом мишљењу, не постоји клима у хрватском друштву која би се могла назвати, а најмање учинити и хрватску владу или владајућу странку одговорнима, нетрепељивом према мањинама.

“Управо обрнуто. Оно што радимо у протекле три године иде за тим да креирамо друштво у којем се сви осјећају сигурно и добро, у којем се штите права мањина. Мој одабир је био, и иза њега стојим док сам год жив, да мањине у хрватском Сабору требају бити дио парламентарне већине”, закључио је Пленковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here