Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Хрватски премијер Андреј Пленковић поновио је да је “добро и нормално” што је потпредседник Владе из редова СДСС-a Борис Милошевић присуствовао обележавању полицијско-војне акције “Олуја” и најавио да би он сам у септембру ишао у Вариводе где је после “Олује” убијено 16 српских цивила – преноси Танјуг.

“Рекао сам да ћу обавити одређене гестове, исказати поштовање према жртвама у Домовинском рату. То је већ пуно пута направио Томо Медвед у бројним местима где су страдали Хрвати. Ове године он ће бити у Груборима, а изгледно је да бих ја крајем септембра отишао у Вариводе”, најавио је Андреј Пленковић.

Оценио је да су послате поруке примерене почетку нове фазе, пре свега односа хрватског народа и српске мањине у Хрватској.

“Шаљемо сигнал о укључивом друштву које зна што је то помирење. На том трагу добро је да Пуповац као челник СДСС-а оде у Шкабрњу. Све су то гестови и исказивање пијетета према жртвама које то недвосмислено заслужују”, истакао је Пленковић.

Додао је да све што раде, раде ради хрватског друштва и да ће инсистирати на дијалогу са Србијом, првенствено што се тиче заштите права Хрвата као мањине у Србији и да буду адекватно заступљени на нивоима извршне власти, у складу са билатералним споразумом.

“Одабрали смо парламентарну већину с људима с којима смо већ сарађивали, која ће бити хомогена, подржавати Владу, а то подразумева и након 25 година од краја рата нове кораке и гестове које показују Хрватску као самосвесну државу која је решила све стратешке циљеве и својим политичким потезима може бити пример осталима”, рекао је он у Сињу.

Пленковић је још једном поновио да је ово нови корак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here