Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Mинистaр здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар и директори ковид болница донели су на данашњем састанку одлуку о томе да клинично болнички центри “Др Драгиша Мишовић”, Звездара и Земун поново примају пацијенте позитивне на коронавирус.

Поменута три клиничко-болничка центра неће комплетно бити претворени у ковид болнице, већ ће по једна болничка зграда у тим здравственим установама бити предвиђена за пријем ковид пацијената, како би се помогао рад досадашњих ковид болница – Инфективне клинике, ВМЦ Карабурма и КБЦ “Бежанијска коса”.

Позитивне труднице, децу, као и пацијенте који су на хемодијализи примаће КБЦ “Др Драгиша Мишовић”.

Такође, донета је и одлука да се повећа број ковид амбулатни, те ће тако на већим општинама, попут Новог Београда, бити отворене нове.

Лончар је апеловао на грађане да, уколико осете неке сипмтоме COVID-19, прво оду у ковид амбуланту матичног дома здравља, а не одмах на Инфективну клинику КЦ Србије.

Он је навео да од вечерас две ковид амбуланте – у Улици Чарлија Чаплина на Палилули и у Улици цара Душана у Земуну, раде 24 часа, и додао да су болнице у Чачку, Ужицу и Краљеву почеле да збрињавају ковид пацијенте, који ће ту остати на лечењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here