Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Патријарх московски и целе Русије разговарао је телефоном са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем и срдачно му је честитао на избору за патријарха српског. Такође му је пожелео да му Господ подари много снаге на предстојећем путу патријаршијске службе.

„У име архипастира и пастира, монаштва и мирјана Руске православне цркве, као и у своје лично име срдачно Вам честитам на избору на престо Архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског! Вољом Духа Светог и избором браће-архипастира, судбина српског православља поверена Вам је као наследнику блаженопочившег патријарха српског Иринеја и његових незаборављених претходника Павла, Германа, Викентија, Гаврила, Варнаве и Димитрија, као и свих наследника великог светитеља српског Саве”, наводи се у честици.

Он је додао да су „милиони верника у њему добили духовног пастира и учитеља, чије срце, испуњено ревношћу према Господу и очинском љубављу према својим чедима, живи бринући се о учвршћивању свете православне вере и очувању многовековног историјског наслеђа Српске православне цркве”.

Руски патријарх је истакао да не сумња да ће у овом тешком времену руска и српска црква и једноверни народи које предводе, као и увек, подржавати једна другу и заједнички се подвизавати за веру.

Владика Порфирије срдачно је захвалио патријарху Кирилу на честици и добрим жељама. Српском патријарху је честитао и председник Одељења за спољне црквене везе московске патријаршије, митрополит Волоколамски Иларион.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here