Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Тужилаштво за организовани криминал у Београду подигло је данас оптужницу против Вељка Беливука и његове групе, пренела је агенција Тањуг.

Оптужницом је обухваћен 31 окривљени и предата је Посебном одељењу Вишег суда у Београду на потвђивање. Детаљи оптужнице још нису познати.

Група, коју су предводили ухапшени Вељко Беливук и Марко Миљковић, сумњичи се за убиства, изнуде, отмице и диловање дроге.

Истрага је вођена против 31 особе које се терете за пет тешких убистава, трговину дрогом и оружјем, једну отмицу и једно силовање.

У изјавама званичника ова група је описивана као једна од најопаснијих и најбруталнијих.

Представници власти, а потом и поједини медији објављивали су детаље из истраге, међу њима и фотографије осакаћених и искасапљених тела уз тврдњу да је реч о жртвама Беливукове групе.

Колекција оружја пронађена у кући у насељу Ритопек, код Београда, која је, како је саопштила полиција Србије, у власништву клана Вељка Беливука. Оружје је изложено у просторијама МУП-а 24. априла 2021. када је и објављена ова фотографија.

Након полицијских претреса изложени су експлозив и оружје пронађени у једној од кућа где су, како се сумња, почињена убиства.

Медији су објавили да су Беливук и поједини чланови његове групе током саслушања наводно изјавили да су им председник Србије Александар Вучић и његови сарадници “тражили више услуга” од контроле трибина, до сузбијања појединих антивладиних протеста.

Председник Србије, као и министар унутрашњих послова Александар Вулин, су те наводе негирали.

Опозиција је тражила да се испитају наводне везе Беливука са врхом власти у Србији.

Након што је оптужница поднета, оптужени имају осам дана за одговор.

Потом у року од две недеље надлежан суд треба оптужницу да потврди или одбије. Ако се оптужница потврди, суђење треба да почне у року од месец дана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here