Mesto za reklamu
  1. 0 03. 2021.

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић изјавила је данас да је подршка у виду исплате половине минималне зараде за три месеца за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа jасан показатељ да је држава ту за привреду и своје грађане у изазовним временима.

Атанасковић је истакла да је држава, захваљујући адекватним мерама, успела да сачува привреду и подржи привреднике у оквиру својих могућности.

Она је указала на то да сви економски показатељи говоре да наша земља има најбољи резултат када је реч о привредном расту у Европи и да смо на добром путу да тај тренд и наставимо.

Према њеним речима, новим пакетом економске помоћи обухваћени су и запослени у угоститељству, туристичким, рентакар агенцијама, хотелијери, али и у сектору превозника путника у друмском саобраћају.

Ови сектори су тешко погођени кризом услед коронавируса, те је управо зато помоћ државе од кључног значаја, указала је Атанасковић и додала да економски показатељи указују на то да ћемо крај епидемије дочекати са што мање последица, што је резултат одговорне политике коју водимо.

Оптимизам је реалан, што потврђују и прогнозе Европске комисије и Међународног монетарног фонда, који нам предвиђају већу отпорност и раст у тренутној глобалној кризи него другим државама, закључила је Атанасковић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here