Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да је српски народ једногласно и једнодушно устао да брани своје право на останак и опстанак на Космету, у чему има подршку Србије.

Наш народ је у великом броју изашао и устао против неправде, терора, насиља и покушаја да се српски народ протера економским погромом и бруталним политичким терором, који подсећа на све што су нашем народу радили у најцрњим периодима историје, рекао је Ђурић.

Он је истакао да су километарске колоне људи од споменика кнезу Лазару у Косовској Митровици, до крста у Рудару, ка месту где је заказан велики миран протест против терора Приштине.

У Лепосавићу је колона дугачка неколико километара, од Лешка до Јариња, најмање два километра, као и у Зубином Потоку, указао је директор Канцеларије и поновио да је српски народ једногласно и једнодушно, свим срцем, устао да брани своје право на останак и опстанак на Косову и Метохији.

Они за тако нешто уживају подршку читаве Србије, поручио је Ђурић и додао да је читав дан у штабу са председником Александром Вучићем, одакле преноси поруку Србима на Косову и Метохији да је Србија уз њих и да ће бити уз њих.

Раније данас, Кризни штаб четири општине на северу Косова и Метохије донео је, између осталог, одлуку да се у подне одрже мирни и ненасилни једносатни протести против политичког и полицијског терора Приштине над Србима.

Протести ће, како је договорено, бити одржани на следећим локацијама: у Рудару, код крста у општини Звечан, на прелазу Јариње у општини Лепосавић, на прелазу Брњак и у Зупчу, у општини Зубин Поток.

Кризни штаб је посебно позвао грађане да не наседају на провокације, јер је најбитније сачувати мир и безбедност.

На данашњој седници Кризног штаба општина Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, након увођења блокаде увоза робе из централне Србије којима се изазива хуманитарна криза на северу Косова и Метохије и угрожава физички опстанак нашег народа, донети су следећи закључци:

  1. Да се укину таксе на српске производе јер ће се због оваквих мера Срби иселити са ових простора,
  2. Да се одмах пусте ухапшени грађани Косовске Митровице, или да се понуде валидни докази,
  3. Да се сачува мир и безбедност, да то обезбеде и гарантују Кфор и надлежне међународне институције на Косову и Метохији и
  4. Да се одрже мирни и ненасилни једносатни протести против политичког и полицијског терора Приштине над Србима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here