Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером о тренутној ситуацији на Косову и Метохији и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

Брнабић је поновила да је неопходно да Приштина укине таксе на робу из централне Србије и уздржи се од једностраних мера које штете наставку разговора и нормализацији односа.

Она је истaкла да понашање Приштине наноси велику штету читавом региону, а да су жртве такве политике и грађани који живе на Космету.

Палмер је навео да САД стоје при ставу да Приштина мора да повуче одлуку о таксама, додајући да су имплементација Бриселског споразума и наставак разговора једини начин да се пронађе конструктивно решење.

Превасходни интерес САД јесте да се очува мир, стабилност и безбедност региона Западног Балкана, нагласио је он и поручио да Србија може да рачуна на подршку те земље дијалогу и њеном европском путу.

Палмер је, такође, истакао да САД тежe наставку позитивне динамике билатералних односа са Србијом и повећању америчких инвестиција на нашем тржишту.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here