Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима и начину привлачења директних улагања у области производње прехрамбених производа.Уредба је усвојена на иницијативу Савета за раст БДП-а и односи се на доделу подстицаја за опрему и технологију за већи степен прераде у оквиру прехрамбене индустрије.

Утврђивање шеме државне помоћи у области прехрамбене индустрије, кроз пружање финансијске подршке омогућиће развој и имплементацију програма набавке нове опреме и технологије за прехрамбену индустрију.

Сагласно наведеном, убрзаће се остварење циљева предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије развоја прехрамбене индустрије у Србији за период од 2017. до 2022. године, отварањем нових радних места и подизањем нивоа знања и вештина запослених у прехрамбеној индустрији.

Усвајањем поменуте уредбе ствара се амбијент за бржи привредни раст, равномерни регионални развој, повећање извоза и већу конкурентност у овој области,

На седници је донет Закључак о усвајању Споразума између Владе Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Еразмус плус: Програму ЕУ за образовање, обуку, младе и спорт.

Усвојеним закључком стварају се услови за пуноправно учешће у овом програму, које ће омогућити повлачење већих средстава за развој образовања и подршку младима, а за која ће моћи да конкуришу образовне установе, предузећа, невладине организације и сви други заинтересовани за учешће у овом програму.

„Српска стварност“ /србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here