Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић посетила је данас Суботицу, где се састала са градоначелником Стеваном Бакићем, представницима локалне самоуправе, Регионалне привредне коморе и привредницима.

Било је речи о стању суботичке привреде и њеним потенцијалима, односто о томе шта све Mинистарство може да уради како би се унапредило пословно окружење и самим тим створили бољи услови за пословање и живот грађана.

Атанасковић је овом приликом истакла да домаћи и страни инвеститори имају једнака права у Србији, а да ће ресорно министарство пружити подршку свима који желе да раде, развијају се и запошљавају раднике.

Она је оценила да је суботичка привреда у одличном стању јер, иако је епидемија узела данак, привредници се опорављају, те их је позвала да искористе подстицаје Министарства привреде, захваљујући којима ће моћи даље да се развијају.

Министарка је подвукла да епидемија коронавируса није омела компанију „Јовисте“, која је користила средства Министарства за набавку опреме, којима су унапредили и убрзали производњу за 200 одсто.

У складу са тим, Атанасковић је позвала и остале привреднике да аплицирају за неки од програма Министарства.

Она је изразила задовољство што ресор којим руководи може да помогне фирмама да унапређују своје пословање и отварају нова радна места, али и да подржи оне који имају идеју да започну свој бизнис.

Министарство је, како је подсетила, ове године издвојило две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима, и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и по први пут за програм намењен женама и младима.

У наставку посете Суботици, министарка је обишла компанију „Јовисте“ која се бави производњом столарије, а која је, захваљујући подршци државе, добила субвенције за куповину опреме и ново запошљавање.

Генерална директорка компаније Биљана Мишановић истакла је да се развојна мисија овог предузећа остварује из дана у дан, а у остваривању те мисије имали су значајну помоћ државе у виду подршке у набавци неопходне опреме, као и субвенцијама за отварање нових радних места.

Атанасковић се данас састала и са суботичким привредницима, а посету наставља сутра у предузећу „Алпак“, након чега одлази у Kањижу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here