Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Након годину дана паузе, вечерас је поново одржано такмичење за најбољу песму Старог континента – „Песмa Евровизије“. У вечерашњем, првом полуфиналу наступило је 16 земаља, а пролаз у финале обезбедили су представници Норвешке, Израела, Русије, Азербејџана, Малте, Литваније, Кипра, Шведске, Белгије и Украјине. Представнице Србије, група “Hurricane” наступају у другом полуфиналу у четвртак

Финалисти су представљени насумичним редоследом који нема везе са пласманом у првом полуфиналу. Вечерас су приказани и делови наступа једног дела директних финалиста.

Чланови жирија су своје гласове послали након синоћне генералне пробе, а збиром гласова жирија и публике изабрано је најбољих десет такмичара који улазе у финале.

Према правилима „Песме Евровизије“ у полуфиналу могу да гласају гледаоци и чланови жирија чији се представници такмиче.

Представнице Србије, група “Hurricane” наступају у другом полуфиналу у четвртак, тако да гледаоци из Србије вечерас нису могли да гласају за своје фаворите.

Такмичењу вечерас присуствовало је 3.500 гледалаца којима је за улазак у дворану био потребан доказ о негативном пи-си-ар тесту.

Овогодишњи Евросонг има четири водитеља. Вечерас, али и током другог полуфинала и финала, у ротердамској „Ахој арени” водитељи су били  Шантал Јансен, Едсилија Ромбли, Јан Смит и јутјуберка Ники де Јагер, познатија као NikkieTutorials.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here