Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Покрет Самоопредељење до сада је прикупио више од 150 хиљада потписа грађана који траже нове изборе на Косову. Већ пет дана, на више од 20 штандова у Приштини, грађани имају прилику да ставе свој потпис и тако се придруже петицији “Желимо изборе”. 

Посланик у косовској Скупштини и чланица Покрета Самоопредељење Фиторе Пацоли, казала је за Газету Екпрес да је материјал за петицију већ дистрибуиран по општинама.

Пацоли је рекла да је јуче на штанду на тргу “Мајка Тереза” владало велико интересовање грађана.

„За ових неколико дана на терену, прикупили смо око 150.000 потписа. Колико је данас потписа прикупљено, знаће се на крају дана. Овде смо поставили три штанда. Распоређени смо у свим насељима општине Приштина, исто је и у осталим градовима“, рекла је Пацоли.

Пацоли је истакла и да је Покрет Самоопредељење покренуо многе петиције, али да постоји велико интересовање за нове изборе.

„Грађани се осећају изданим, осећају се изостављеним. Они такође сматрају да Косово иде ка диктарторском систему“, додала је она.

Покрет Самоопредељење покренуо је и он-лајн петицију у суботу поподне, позивајући на нове изборе.

Овом петицијом Покрет Самоопредељење се противи одлуци Уставног суда, који је дао право косовском председнику Хашиму Тачију на декрет за формирање нове владе, након што је на основу предлога у марту 2020. свргнут Аљбин Курти.

Влада коју предводи Авдулах Хоти изгласана је прошле среде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here