Mesto za reklamu
21. 01. 2020.
Покрет “1од 5 милиона” саопштио је да ће, уколико за седам дана Странка модерне Србије (СМС) и Нова странка не прогласе бојкот, изаћи на предстојеће изборе.

Валентина Рековић је изјавила да ће тај Покрет изаћи на наредне парламентарне изборе уколико СМС и Нова странка, као потписници Споразума са народом, изађу на исте.

Рековић је у обраћању медијима истакла да “1од 5 милиона” није прекршио нити једно дате обећање и да ће бранити сваки потпис Споразума са народом како би повратили веру грађанима у дату реч.

“До сада смо били толерантни, рекли смо да ћемо бранити сваки потпис и то ћемо и урадити. Онемогућићемо им улазак у скупштину”, рекла је Рековић.

Она је навела да је Покрет подсећао све потписнике Споразума са народом да поштују дату реч те поздравила одлуку Покрета слободних грађана о бојкоту избора, али истакла да су још неке странке које су потписале нису прогласиле бојкот.

“Странке које су већ прогласиле бојкот нису се надале да ћемо ми сазнати да се спремају за локалне изборе тако да и њих позивамо да у року од 7 дана обуставе све припреме за изборе иначе ће Покрет изаћи и на локалне изборе”, нагласила је Рековић.

Она је на питање новинара о томе да ли грађани треба да одлуче када је у питању бојкот СМС и Нове странке рекла да “народ није стадо за шишање које сваки политичар може мало по мало да штрцне”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here