Mesto za reklamu

30.12.2019.

Део специјалне јединице МУП-а Црне Горе упућен је у Беране, с циљем разбијања евентуалне блокаде магистралних путних праваца, коју су протеклих дана спроводили верници СПЦ гневни због усвајања Закона о слободи вероисповести, који је подигао тензије у држави до тачке кључања.

Како преносе извори „Новости“, Српска православна црква и опозициони лидери у Црној Гори позивају на мирне демонстрације, али се плаше убачених провокатора који би могли да изазову сукобе и иницирају акцију полиције.

Такође, према сазнањима „Новости онлајн“, челници црногорског МУП-а планирали су да у понедељак увече изнад Зете подигну хеликоптер са термовизијском камером, како би „лоцирали“ побуњене грађане у случају окупљања.

Грађани Берана и данас на протесту у још већем броју

Грађани Берана и данас се окупљају да искажу неслагање са отимањем српских светиња које је најавио режим Мила Ђукановића.

У градовима Црне Горе настављају се протести верника Српске православне цркве против намере режима Мила Ђукановића да држава отима црквену имовину и oнемогући свештенике Српске православне цркве да слободно и у миру врше службу.

Данас се у Беранама окупио још већи број грађана него јуче, како би пружио отпор и послао снажну поруку да се неће помирити са срамним законом којим се таргетира српски народ и његова Црква у Црној Гори.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here