Mesto za reklamu

01.04.2021.

Полиција је јутрос претресла стан председнице покрета “Живим за Србију” др Јоване Стојковић и њеног мужа Др Владимира, на основу наредбе суда, а због, како је наведено, ширења страха и панике – преносе српски медији. Лекарка Јована Стојковић је после претреса стана приведена у Тужилаштво за високотехнолошки криминал, а касније је и пуштена. У Тужилаштво су приведене још 4 жене осумњичене да узнемиравају јавност. Испред државних институција Србије присталице приведених организовали су протест.

Стојковићи су на Фејсбук страници преносили ток претреса који су дошли да обаве двоје припадника Службе за борбу против организованог криминала.

Полицајци су тражили да прекину снимање, али су они, након телефонских консултација са својим адвокатом, то одбили, јер им је он рекао да се налазе у свом стану и да не могу да сносе никакве последице због тога.

Он их је саветовао и да претрес обавезно буде уз два сведока, што предвиђа закон, а што није испоштовано.

“Шта очекујете да пронађете у стану – оружје, дрогу. Јесте ли некад претресали неком стан због изазивања страха и панике – нисте. Понашате се као да смо криминалци”, рекао је Стојковић, који је затворски лекар.

Др Јована Стојковић је констатовала да се претрес обавља зато што се она залаже за слободу избора при вакцинисању деце.

Након што је у стан стигао адвокат, објаснио је полицајцима да не могу да забране снимање, али да ће, у знак кооперативности, кад званични претрес уз два сведока почне, престати снимати, што је и учињено.

Др Јована Стојковић је после обављања претреса стана у коме живи приведена у Тужилаштво за организовани криминал.

Др Стојковић и више других особа саслушани су данас због сумње за изношење лажних тврдњи у вези са вакцинама и вакцинисањем, које су довеле до узнемирења јавности, речено је Танјугу у Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Министарство правде саопштило је да је “поводом данашњег привођења антиваксера, министарка Маја Поповић изјавила да МУП и Тужилаштво поступају у складу са својим надлежностима која су прописана законом”.

“Сви извршиоци кривичних дела морају бити процесуирани, посебно када својим радњама извршења кривичних дела угрожавају здравље људи”, наводи се у саопштењу.

У Тужилаштву додају да је након саслушања суду предложено да Стојковићевој одреди меру забране прилажења, састајања и комуникације. Истичу да се поступак наставља.

Она је јутрос била приведена у СБПОК, након што је полиција по налогу тужилаштва обавила претрес њеног стана.

Испред здања председника Србије њен супруг Владимир Стојковић пренео је медијима да су припадници СБПОК-а јутрос дошли код њих, у стан са налогом за претрес и саслушање поводом кривичног дела изазивање панике и нереда објавама на друштвеним мрежама.

Стојковић је након саслушања у полицији пуштен да се брани са слободе, а против њега је, како је навео, поднета кривична пријава за ометање службеног лица у вршењу службене дужности пошто је снимао претрес и расправљао се са полицијом.

Сумња се да су њих двоје ширили панику објавама на друштвеним прежама против вакцинације.

Др Јована Стојковић је, према писању медија, позната по антивакцинашким ставовима и ставовима који су у супротности са свим званичним препорукама и мишљењима струке.

И остали осумњичени су након саслушања пуштени да се бране са слободе, а тужилаштво је предложило Вишем суду у Београду да им одреди меру забране прилажења, састајања и комуникације.

“Мера се односи управо на групе које администрирају или учествују у комуникацији. Уколико мера буде одређена, а непоштована, поступићемо даље у складу са законом”, речено је Танјугу у том тужилаштву.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here