Mesto za reklamu

06.02.2020.

Управа полиције ће у складу са Законом и прецизно дефинисаним процедурама наставити са обезбеђивањем литија уз инсистирање на потпуном поштовању јасних обавеза и процедура и појачаној одговорности организатора, саопштила је црногорска полиција.

Управа полиције је јуче саопштила да полицајци од данас неће обезбеђивати литије, које се широм Црне Горе одржавају у знак протеста због Закона о слободи вероисповести.

Они су навели да је одлука Управе полиције, донета у среду, резултат сагледавања прилика и оцена руководилаца центара безбедности јер Митрополија црногорско-приморска и епархије Српске православне цркве нису пријављивале јавна окупљања у складу са законом.

„Такође, како је саопштено да црквене структуре не могу контролисати окупљање грађана, али и на основу конкретних сазнања која смо добијали са терена, закључак старешина је био логичан и саопштени ставови су у духу обавеза прописаних процедура“, наводи се у саопштењу.

Полиција је саопштила да су сигурност државе и безбедност грађана заједнички интерес, преносе „Вијести“.

„Ценећи наведене околности, Управа полиције ће у складу са законом и прецизно дефинисаним процедурама наставити са обезбеђивањем литија, уз инсистирање на потпуном поштовању јасних обавеза и процедура и појачаној одговорности организатора“, закључује се у саопштењу.

Литије се од Божића одржавају недељом и четвртком.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here