Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је могућност повећања водостаја Саве и Дунава за среду, 15. мај, па би водостај Саве који је тренутно око 3,5 метра, у среду могао да буде на 410 центиметра, а Дунав који је тренутно у Земуну нешто испод четири метра, за неколико дана ће порасти на 443 центиметара.

РХМЗ најавио је повећање водостаја појединих мањих река, али ове вредности су још око метар далеко од границе редовне одбране од поплава.

После упозорења РХМЗ, одржана је седница Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој су предложене мере које се спроводе и формиран оперативни тим, изјавио је данас генерални директор ЈВП “Србијаводе” Горан Пузовић.

Оперативни тим, кога чине представници Сектора за ванредне ситуације, “Србијавода”, војске и полиције, је са представницима локалних самоуправа подигао степен позорности, односно поступања на највиши ниво и од сутра се уводи дежурство 24 сата.

“С друге стране, сва надлежна водопривредна предузећа су на терену, техника, опрема, џакови, све оно чиме располажемо је распоређено да можемо за сат-два да делујемо у било ком делу Србије ако се опасност појави”, рекао је Пузовић новинарима, након састанка са представницима делегације кинеског министарства водних ресурса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here