1. 02. 2021.

Поред председника Србије Александра Вучића који данас има званичне разговоре са француским председником Макроном у Паризу борави и делегација Србије која има договорене сусрете са привредницима. Разговараће данас са представницима компанија “Алстом” и ”Ежис рејл”, које су ангажоване на пројекту изградње београдског метроа, при чему ће нашој страни бити представљена идејна решења за изглед вагона.

Током тродневне званичне посете Француској, нашу делегацију представљаће министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Станко Кантар.

Мали ће се током боравка у Француској састати са француским министром економије и финансија Бруном Л’Мером, министром за спољну трговину Франком Риестером и министром саобраћаја и енергетике Жаном-Баптистом Жебаријем.

Влада Србије, Град Београд, кинеска компанија „Пауер Чајна“ и француске компаније „Алстом“ и „Ежис рејл“ потписали су у јануару „Меморандум о разумевању за пројекат Београдски метро“, који предвиђа сарадњу страна потписница на пројекту изградње модерне, ефикасне и поуздане мреже.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here