Mesto za reklamu

16.06.2019.

Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер рекао је да је признањем Косова занемарено међународно право које је отворило „врата паклу“.

„Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Косово под резолуцију Савета безбедности“, рекао је Милер у интервјуу за данашње „Новости“.

   Иако је, каже Милер, већина земаља-чланица ЕУ, међу којима је и Немачка, признала независност Косова, оно је према Резолуцији 1244 покрајина са значајном аутономијом унутар Србије.

Према његовим речима, повратак питања КиМ „под капу“ светске организације једино је исправно и поштено решење и према УН и према Хелсиншком документу.

Посланик опозиционе десничарске странке Милер, осуђује агресију НАТО-а на СРЈ 1999. године и истиче да би право место Балкана у политици Берлина било „поштено партнерство, са шансом за развој балканских држава“.

Али, како Милер наводи, Брисел и Берлин слепо следе америчку политику, која, додаје он, иде за својим интересима.

Упитан какву поруку Берлин шаље када Рамуша Харадинаја дочекује уз највише државне почасти, Милер каже да Берлину недостаје потребна компетенција за слање правих сигнала.

Због економског разлога Милер каже да није за улазак Србије у ЕУ, јер, како сматра, свака сиромашнија земља жели да се прикључи Унији са перспективом да искористи немачка средства, а снага немачког порезника је „већ исцрпљена“.

„Са политичке тачке гледишта завидим Србији, јер није америчка колонија већ поносна држава“, рекао је Милер.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here