Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Према Зекиним речима, ван владе ће остати Харадинајеве Алијанса за будућност Косова и Самоопредељење Аљбина Куртија

Посланик Социјалдемократске иницијативе, Миљаим Зека, говорио је о могућности реконструкције Харадинајеве владе. Рекао је да ће споразум о техничкој влади бити склопљен у наредним данима. Према Зекиним речима, ван владе ће остати Харадинајеве Алијанса за будућност Косова и Самоопредељење Аљбина Куртија.

– Овим споразумом, Шпенд Ахмети би постао премијер, али могуће је да ће бити неко из ЛДК – рекао је Зека и додао да ће део техничке владе бити ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА:

– Алијанса и Самоопредељење ће остати ван владе. Део владе биће ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА. Део владе биће и АКР и Српска листа. Ван сценарија остаће Рамуш Харадинај и Аљбин Курти.

Зека је у емисији ДПТ на Т7 рекао да све то може бити завршено током следеће недеље.

– Ово је озбиљна ствар, било је састанака и преговора са главним људима у овим странкама. Пад владе може уследити ускоро, неће бити нових избора нити распуштања скупштине. Само ће председник некоме другом дати да управља владом – изјавио је Зека је додао да до тога можда неће доћи уколико дође до укидања такси.

– Верујем да се то неће догодити ако дође до суспензије такси. Направиће техничку владу само ако Харадинај остане чврсто при ставу о таксама.

„Српска стварност“  / Телевизија Т7, Новости /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here