Mesto za reklamu

25.01.2020.

„Брат је мио, ма које вере био“, истакао је црногорски посланик Џенан Колић, из партије Демократе. Као некоме ко држи до своје вере, која нас учи да брату помогнемо у невољи, осетио сам потребу да се солидаришем са својом браћом православцима, чије су светиње угрожене Законом о слободи вероисповести, и пружим свој мали допринос њиховој борби, казао је у изјави за „Дан“ посланик Демократа Џенан Колић у Парламенту Црне Горе.

Посланик Колић је рекао да у томе велику подршку добија и од својих сународника.

„Они заједно са мном присуствују литијама наше браће православаца. То није типично нигде у свету, али братска љубав нас повезује и обавезује на то да им се свим срцем нађемо у невољи и да им пружимо људску и братску подршку. То је доказ да је моја Црна Гора истински братска и грађанска држава.

Никада себи не бих дозволио да о људима формирам мишљење на основу њихове вере, нације или језика којим говоре. То су интимне ствари сваког од нас и то треба поштовати. Једино важно јесте то да ли је неко добар и поштен човек или је криминалац, лопов и убица. То је једина подела која постоји у мојим очима, али и у очима највећег дела грађана Црне Горе. Наше различитости нису препреке, већ богатство и вредност више у нашем суживоту и нашим братским односима“, рекао је посланик Колић.

Колиић: Боли ме отимање цркаава

Оценио је да је Демократска партија социјалиста доношењем Закона о слободи вероисповијести увела ванредно идентитетско стање и нагласио да га као човека много боли отимање цркава, храмова, катедрала, џамија…

„Недопустиво је да у 21. веку неко некоме отима било шта. Нарочито светиње. Верујем у концепт грађанске државе у којој свако има слободу да буде оно што осећа, да се моли тамо где се молио и до сада и да говори језиком који сматра матерњим. Држава ту разноликост треба да поштује и охрабрује, јер је то оно што је културно богатство Црне Горе. Брат је мио ма које вере био“, истиче Колић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here