Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Скупштина Србије расправља о амандманима на измене и допуне Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима.

Та два предлога закона се односе на очување здравља од заразне болести ковид 19 у изборном процесу, јер и даље постоје препоруке о поштовању одређених правила понашања, које се пре свега односе на физичко дистаницрање.

С обзиром да нису све странке које желе да учествују на изборима предале листе, оне ће наставити да прикупљају потписе, а осим јавних бележника, потписе бирача овераваће и општинске и градске управе.

На измене и допуне Закона о избору народних посланика поднето је девет амандмана, на измене Закона о локалним изборима осам, док је на измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести поднето три амандмана.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић се на почетку седнице осврнуо на нереде које је изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић испред Народне скупштине, али и тврдње посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је Маријан Ристичевић тада носио нож са собом.

Мартиновић је одбацио те тврдње и казао да је Ристичевић носио кључеве аутомобила.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here