1. 01. 2020.

Посланици Скупштине Србије постављали су питања представницима извршне власти о Предлогу закона о извршењу и обезбеђењу, о томе да ли републички тужилац “долази на посао” и због чега власт није више говорила о могућности поновног успостављања лета Београд–Приштина.

Посланик Покрет за спас Србије – Нова Србија Ђорђе Вукадиновић подсетио је да је успостављање линије Београд–Приштина поздравио амерички председник Доналд Трамп, па се та прича због тога не може свести само на економску како је приказао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Затражио је од председнице Владе Србије Ане Брнабић да апелује на Ђурића да одговара на посланичка питања.

Посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета питала је председницу Скупштине Мају Гојковић зашто Влади није доставила да се изјасни о Предлогу закона о извршењу и обезбеђењу, који су поднели радикали, а подржало више од 100.000 грађана.

Гојковићева је одговорила Радети да се потписи грађана налазе на провери, али је оценила да то није препрека да јој се предложено решење пошаље, а после тога утврди да ли испуњава иницијативу грађана.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић рекао је да би “грађани волели да виде и знају како изгледа тужилац Загорка Доловац, да ли долази на посао или само подиже плату”.

Након посланичких питања, парламентарци су наставили рад претресом амандмана на измене и допуне Закона о култури.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here