Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ питао је данас премијерку Ану Брнабић зашто је Влада Србије пристала да буде партнер у преговорима између владајућих странака и једног дела опозиције, од којих су неке ванпарламентарне странке, а занемарена је СРС.

Шешељ је казао да представници ОЕБС-а звали и њега на разговоре, али да он, како каже, неће да разговара са странцима о унутрашњим проблемима Србије.

Он је рекао да постоје проблеми који се тичу изборног процеса, наводећи да се не могу владиним уредбама или уредбама РИК-а мењати изборни услови.

Изборни услови се, додаје Шешељ, могу мењати само законом због чега треба да се окупе представници парламентарних странака и да се оцени шта је негативно у изборној пракси.

Шешељ је поручио да све странке у изборном процесу треба да имају једнако медијско представљање, те додао да то не може бити привилегија странака које имају највише новца.

Такође, навео је да би морало да се забрани “подмићивање грађана”, јер се, како каже, странке намећу која ће више уља, брашна, сирћета, па и фрижидера да поделе грађанима.

“То говори о схватању демократије”, рекао је Шешељ у дану када посланици постављању питања извршној власти.

Посланик Странке модерне Србије (СМС) Владимир Ђурић питао је данас премијерку да појасни недавно потписан споразум између Србије и Русије о сарадњи на изградњи Центра за нуклеарне науке, технологије и иновације у Винчи.

Он је упитао шта ће тај центар радити, ко ће радити на његовој изградњи и који су бенефити за Србију у економском и научном смислу.

Посланик Покрета за спас Србије – Нова Србија Ђорђе Вукадиновић питао је Владу Србије о закључку из децембра 2012. године о отварању интегрисаног управљања административних прелаза на Јарињу, Мердару, Брњак и Кончуљ, питајући зашто споразум који је претходна власт парафирала није поништен или примењен на прихватљив начин, ако није добар, како тврди актуелна власт.

Посланик Српске напредне странке Горан Пекарски питао је да ли је неко од надлежних из Министарства унутрашњих послова, Министарства правде и Тужилаштва Србије дошао у посед књиге “Народ неће”, у којој се ради о “политичком профитеру” Драган Ђиласу.

Пекарски је рекао да је та књига веома лака за читање и разумевање, али тешка за прихватање и критиковао Ђиласа, рекавши да се обогатио док је био на власти.

Скупштина Србије почела је данас расправу о амандманима на измене и допуне Закона о општој безбедности производа који предвиђа успостављање јединственог система за пријем обавештења о инцидентима.

На тај предлог закона поднето је 12 амандмана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here